Noriu kažko skanaus. Vegan „spurgos“ iš obuolio
Kiek kartų teko bėgti iki artimiausios parduotuvės, užsinorėjus „kažko skanaus“? Dalinuosi ilgamete smaližiaus patirtimi – namuose užtenka turėti kelis produktus, kuriuos miksuojant galima pasigaminti įvairių sveikesnių skanėstų.
Produktai:
- Avižos
- Bananai
- Medus/agavos sirupas
- Kiaušinis (reikia ne visada)
- Datulės (reikia ne visada)
- Įvairios sėklos (moliugų, sezamo, chia, saulėgrąžų), kokosų drožlės, džiovinti vaisiai (galima išsiversti be jų)
- Kokosų aliejus (veganiškuose desertuose dažnai reikalingas)
- Riešutų sviestas (visada gerai turėti)
- Naminė uogienė (niekada nepamaišys)
Žemiau dalinuosi „spurgų“, kurių pagrindas yra paprasčiausias obuolys, receptu. Šį receptą sužinojau iš žurnalo „RAKTAS“ (tai yra puikus žurnalas, vertas atskiro tinklaraščio įrašo)

Jums reikės:
Pagrindui:
Didelis obuolys (išeis 4-5 „spurgos“)
Pirmajam sluoksniui:
- Didelės saujos mirkytų slyvų (mirkiau per naktį)
- 1 šaukšto medaus
- Pusės stiklinės avižų dribsnių
- 2 valg.šaukštai tirpinto kokosų sviesto (naudojau kokosų aliejų)
- Druskytės
Viršutiniam sluoksniui:
- Juodojo šokolado (rinkausi 82%, be cukraus)
- Riešutai, kokosų drožlės.
Gaminimas:
Obuolį supjaustome plonais griežinėliais, išpjauname vidurį.Karamelės ingridientus sumalame trintuvu ir gauta mase aptepame obuolio griežinėlius, po to juos dedame į šaldytuvą. PO 10 minučių ištraukiame obuolio griežinėlius ir apliejame lydytu šokoladu, po to apibarstome papuošimais. Prieš valgydami, įdedame pastovėti į šaldytuvą.
Atsiliepimas:
Skanu ir sotu (pirmu valgymu įveikėme tik po 2 „spurgas“). Gana saldus desertas, obuolio buvimą išduoda rūgštelė:). Vėsus, sukietėjęs šokoladas maloniai primena vaikystę ir skaniuosius varškės sūrelius:)
Labai originalus receptas!